VOEDINGSADVIES

WERKWIJZE VOEDINGSADVIES

Aanmelding

Via het contactformulier kun jij je aanmelden voor voedingsadvies. Natuurlijk mag je mij ook direct mailen of bellen. Ik neem binnen een werkdag contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden op twee locaties: PEP Voedingsadvies in Alkmaar of PEP Voedingsadvies in Tuitjenhorn, in het pand van Next Step Training.

Consult 1: Intakegesprek

Tijdens dit gesprek maken we eerst kennis en hierna wil ik zoveel mogelijk relevante informatie verzamelen die nodig is voor het opstellen van jouw persoonlijke voedingsadvies. Denk hierbij aan het bespreken van jouw doel, het uitvoeren van een lichaamsmeting en het bespreken van jouw persoonlijke situatie.

Consult 2: Uitleg voedingsadvies

Tijdens dit consult spreken we jouw voedingsadvies samen door. Het voedingsadvies mail ik uiterlijk een dag voorafgaand aan dit consult, zodat je het alvast een keer kunt doorlezen en gericht vragen kunt stellen. Na deze afspraak kun jij van start en werken aan jouw doel!

Consult 3: Evaluatie

Het aanpassen van je voedingspatroon is een proces. Het is heel normaal dat dit vragen oproept of dat je tegen bepaalde dingen aanloopt. Hiernaast is het belangrijk om jouw ervaringen te bespreken en de effecten op jouw lichaamssamenstelling te meten. Daarom plannen wij standaard één evaluatiegesprek in. Heb jij voldoende aan één evaluatie of wil je graag langer begeleid worden? Dit bespreken we ook tijdens deze afspraak.

Wil jij......

Energiek zijn

Energiek zijn is actief en opgewekt zijn. Zin om te ondernemen en in staat zijn om hier enthousiast aan deel te kunnen nemen. Van het uitvoeren van jouw dagelijkse werkzaamheden tot het kunnen genieten van én met jouw naasten, zoals bij het spelen met jouw (klein)kinderen. Wat, wanneer, hoevaak en hoeveel je eet zijn allemaal factoren die invloed hebben op hoe energiek jij je daadwerkelijk voelt. Denk aan het dagelijks binnenkrijgen van de nodige voedingstoffen, het regelmatig eten van een volwaardige maaltijd en het houden van voldoende ‘eetrust’. Dit alles wordt in het advies op jou afgestemd.

Een gezond gewicht, afvallen of aankomen

Kom tot jouw ideale lichaamsgewicht en leer hoe je dit kunt behouden. Duizenden methodes, miljoenen boeken en een biljoen meningen. Van ongezonde extremen tot mooie theorieën die goud waard zijn. Belangrijk is dat je inzicht krijgt in welke voeding jouw lichaam nodig heeft en waar je goed op functioneert. De voor jou nodige voeding hangt onder andere af van jouw doel, lichaamssamenstelling en beweegpatroon. Het voedingsadvies wordt hierop afgestemd zodat je op een gezonde en energieke manier tot jouw gewenste lichaamsgewicht komt.

Je sportprestatie verbeteren?

Sport je fanatiek? Dan vraag jij je vast wel eens af hoeveel invloed voeding heeft op jouw prestatie en op jouw herstel: valt er misschien nog meer uit te halen met de juiste voeding? Is specifieke sportvoeding nodig? Eet ik genoeg voor voldoende energie en krijg ik genoeg eiwitten binnen voor een goed spierherstel? Dit zijn voorbeelden van vragen waarop jij antwoord krijgt in jouw persoonlijke sportvoedingsadvies. Het fundament is een goede basisvoeding en vanuit hier wordt het advies verder toegespitst op het type sport, de sportfrequentie en de duur. Leer wat je het beste voor- tijdens en na een training of wedstrijd kunt eten en ook belangrijk: wat juist niet. Zo zijn er ook veel supplementen, de één geschikt en de ander overbodig. Benieuwd naar welke voor jouw van waarde kunnen zijn?

voedingsadvies sporters

Een strakker lichaam, meer spiermassa en een lager vetpercentage?

Heb je een gezond lichaamsgewicht maar wil je net even strakker in je vel zitten, of heb ja altijd al eens een afgetraind lichaam gewild? Daar is niets mis mee, ga ervoor! Met het ‘finetunen’ van jouw voedingsinname en de nodige dosis sport kun je zo ontzettend veel bereiken. Ja, dit vraagt om discipline, maar hoe blij ben jij straks met dat eindresultaat? Misschien ben je al flink aan het sporten, maar merk je geen verschil in jouw lichaamssamenstelling. Dat kan best frustrerend zijn. In dit geval kan het zo zijn dat jouw voedingsinname nog niet (voldoende) is afgestemd op jou en jouw trainingsdoel. Het fundament bij PEP Voedingsadvies is altijd een goede basisvoeding en vanuit hier wordt het advies verder toegespitst op jouw doel. Denk aan een optimale verdeling van de macronutriënten: vetten, koolhydraten en eiwitten. En leer wat je het beste voor- tijdens en na een training kunt eten en ook belangrijk: wat juist niet. Zo wordt er gigantisch veel sportvoeding aangeboden, van supplementen tot eiwitpoeders: het ene product geschikt en de ander overbodig of zelfs ongunstig. Leer wat jouw lichaam nodig heeft om op een gezonde manier jouw ideale lichaamssamenstelling te behalen!

Gezond(e): cholesterol, bloeddruk en bloedglucose

Last van een te hoog (ongezond) cholesterol, een hoge bloeddruk of verhoogde glucosewaarden? Vaak kun je al met kleine aanpassingen in jouw voedingspatroon een groot gezondheidsvoordeel behalen. Gedurende het begeleidingstraject wordt er naar jouw huidige leefstijl gekeken en op basis hiervan worden er concrete veranderdoelen opgesteld. Geen streng ‘dieet’ maar toewerken naar een gezond en leefbaar voedingspatroon, zodat de lichaamswaardes ook op de lange termijn gezond blijven. Verlaag jij de kans op hart-en vaatziekten of diabetes door gezond(er) te eten en leven?

Vrij zijn van maag-en darmklachten

Heb jij geregeld last van maag-en/of darmklachten? Brandend maagzuur, diaree, winderigheid, obstipatie, buikpijn of prikkelbare darmsyndroom (PDS). De pijn kan soms ondragelijk zijn en de klachten en symptomen kunnen voor veel ongemak zorgen. Ondanks dat veel mensen last hebben van darmklachten wil dit niet zeggen dat het ‘normaal’ is en dat je er dus maar mee moet leren leven. De darmen spelen een belangrijke rol in de spijsvertering. Ze verteren ons eten en nemen belangrijke voedingstoffen op. Bij langdurige darmproblematiek is de kans dus groot dat je tekorten oploopt. Deze tekorten kunnen weer effect hebben op jouw gehele gezondheid en op hoe fit jij je voelt. Des te belangrijker dus om jouw klachten heel serieus te nemen en er wat aan te doen. Gedurende het begeleidingstraject wordt er specifiek ingezoomd op jouw klachten en leefstijl. Mede op basis hiervan wordt er voor jou een leefbaar, gezond én lekker voedingsadvies opgesteld waarbij er gestreefd wordt naar volledige eliminatie van jouw klachten.

Recensies

Afvallen was nog nooit zo leuk!

Door haar enthousiasme en oprechte, pure interesse in de persoon voor haar lukt het Lisa om handvaten aan te geven die passen bij diegene waar het omgaat. Feit blijft dat je het zelf moet doen maar met een eetpatroon op maat en op basis van ingrediënten die bij mij en mijn leven passen was het afvallen voor mij nog nooit zo leuk.
Carla
De 5 weken challenge aangegaan met Lisa en next step training. Onwijs blij met jou advies met betrekking tot voeding en meer! Je kijkt naar de persoonlijke situatie en past hier het schema op aan. Je geeft praktische en goed uitvoerbare tips. Het schema is goed in het dagelijks leven toe te passen en vol te houden. Je bent enthousiast, professioneel en flexibel. Mede dankzij jou hulp is het gelukt om het doel gemakkelijk te behalen, onwijs bedankt!
Wendy
Het was écht een feestje om samen met Lisa te werken. Typisch Lisa is haar vrolijke en persoonlijke benadering. Aan de hand van een op maat gemaakt voedingsschema heeft Lisa mij handvatten gegeven om meer uit mijn voeding te halen. Samen kijken wat het beste past. Het resultaat? Zonder enige moeite kon ik mijn dagelijkse leefstijl aanpassen en maak ik bewuste keuzes. Het belangrijkste ik voel me fitter en energieker dan ooit!!
Yvonne
Kg Granola gebakken
0
Blije 'gasten'
0

Adres

Bierkade 14, 1811NJ Alkmaar
Dorpsstraat 67b, 1747 HB Tuitjenhorn